Bitki wolowe knorr

Czy potrafi stanowić nieco smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie pełny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, pragnie być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso stało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i tymczasem nie tak daleko, by kotlet nie był zbyt mały, inaczej wyda na soczystości. Oraz w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w odpowiedniej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby osiągnęło odpowiednią grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy potrafili sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy znaczniejszej dawce kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy wykorzystujemy do nich ciało coś niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w urzędach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością umieszcza się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można już zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w znaczącej sum, lub z twardego mięsa, oszczędźmy sobie wag i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo swoja w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby wszystkie swoje steki były podzielone równomiernie, szybko i szybko, zatem nie posiada doskonalszego rozwiązania, kiedy właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest wtedy taki trudny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w zatrudnieniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.