Deska serow i przekasek

Wszyscy lubimy przyjmować jest i służyć ich daleko złożonymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy zapracowani i podejmujemy brać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w współczesnej chwili. Okazuje się jednak, że często najpraktyczniejsze wyjścia są najlepsze. Zatem warto zastanowić się nad przygotowanie dla pracowników deski serów.

Dobór serów Gdyby posiadamy tylko taką opcję, warto zaserwować sery uczynione z nowych typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Dobrym lekarstwem istnieje jednocześnie ułożenia ich regionami. Da to naszym gościom poznać potrawy z miejsc, w jakich często więcej nie byli. Warto na taką szansę być zarówno przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wielkie od łagodnych. A jest ułożyć je trwając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery łączymy w okręgu, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej poprawić go na godzinie 12), stopniowo chodząc do coraz ostrzejszych. Dzięki temu polscy pracownicy poczują subtelne różnice w stylu i aromacie poszczególnych produktów. Estetyka Sery możemy dać na dodatkowej, danej do tego desce, która zdobędziemy w grupie sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy także użyć do ostatniego absolutnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając a o tym, że potrzebuje istnieć ona przeznaczona wyłącznie do tej rzeczy. Część serów, zwłaszcza tych dojrzewających, tak jest zaserwować w większych cząstkach. Inne możemy stosować w plastrach. Tutaj ważne będą krajalnice do sera, które pozwolą nam pokroić ser w wysokie i piękne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym pracownikom odpowiednie dodatki. Potrafią istnieć wtedy orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dużo jest położyć w poszczególnych miseczkach, gdyby nie zamieniły się z serwowanymi przez nas serami. W poszczególnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Dobre wino Do deski serów powinniśmy zaserwować również dobre wino. Najprostszym sposobem będzie dobranie wina powstającego z tego samego regionu, co kierowane przez nas sery.