Krajalnica bizerba vs8d

Bizerba związana jest z przemysłem spożywczym od 1866 roku, nic to dziwnego, że zna tę branżę jak mało kto. Ważna w 120 krajach, zatrudnia ponad 3300 pracowników, oferuje kompleksowe rozwiązania w kierunku krojenia, ważenia, etykietowania, przetwórstwa i kontroli produktów spożywczych.
Gwarancja najdoskonalszej sytuacji
Biorąc na pomocy, iż atrakcyjnie zapakowany i pokazany materiał jest chętnie wybierany przez mężczyzn oraz tworzy wizytówkę sklepu, Bizerba wyspecjalizowała się w pracy maszyn do cięcia pieczywa, wędlin i serów. Krajalnica Bizerba to krajalnica ręczna, półautomatyczna lub automatyczna. Ręczna krajalnica przeznaczona jest do produktów świeżych – boczku, szynki, silnego i pieczonego mięsa, twardych warzyw i szynki. Krajalnice ręczne polecane są w zakładach firmowych, zakładach mięsnych, dużych kuchniach. Gwarantują czyste, gładkie cięcie, bezpieczeństwo oraz jakość krojenia. Krajalnica półautomatyczna zaopatrzona w stalowy nóż z chromowanym wyżłobieniem kupi na pozyskanie cienkich, gładkich plastrów o żądanej grubości i środku ułożenia (stos lub wachlarz). Wszystkie funkcje widoczne są w systemie ręcznym dodatkowo w automatycznym.

Charakterystyka budowy
Krajalnica w duzi automatyczna jest urządzeniem wielofunkcyjnym. Transportuje, kroi, porcjuje oraz tworzy plastry wyniku w tryb wspólny z planem wybranym przez operatora. Maszyna posiada elektroniczny panel sterowania z łatwością miejsca i zaprogramowania parametrów całego procesu. Każde urządzenia Bizerby wyróżniają się niezawodnością i trwałością. Zbudowane są z najszlachetniejszych produktów, które dają utrzymanie warunków higieny i bezpieczeństwa pracy. Wszystkie elementy architektury są odporne na wykonywanie wody także innych płynów, ponadto elementy krojące są łatwe w demontażu i czyszczeniu (niektóre można czyścić w zmywarkach). Opływowe kształty, solidna obudowa, przyjemna i lekka praca, oferta praktyce w właściwie każdych warunkach, prosta obsługa, ekonomiczność pod względem energetycznym (mniejszy pobór od maszyn konkurencji o 35-65%), precyzja krojenia (cienkie, równe plastry, bez poszarpanych krawędzi, do samego zaokrąglonego końca batona) – wszystko to występuje Bizerbę w układu liderów maszyn i rozwiązań dla przemysłu spożywczego.