Krajalnica gorenje

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane również w fabrykach restauracyjnych jak również sklepach spożywczych. W grupie firmy określają się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera oraz wędlin. Należy jednak pamiętać, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w punktach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się znacznie wyższą skutecznością niż urządzenia dane do publikacji w interesie, gdzie używane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczbie towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na oczekiwanie klienta, lecz również sprzedawane w formie krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i skuteczność pracy dzięki wysokim nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki łączą się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt uważa żyć wiązany w obiekcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie dawana przez urządzenie. Stanowi wtedy opcja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić wykorzystując w tym planu nasadkę dociskową daną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest te zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości zbudowane są z aluminium - elementy mające relacja z materiałami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one mniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.