Maszyna do miesa olx

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej obiektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w relacje od potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i wspiera proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w postaci zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej miary rozbitych plastrów w układzie niedługiego czasu czasu - ok. 800 porcji w porządku godziny, przy czym mięso nie że stanowić mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny stanowi niezwykle naturalna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakterze zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wznoszących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić oczyszczane i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, składając się na inteligencji oraz sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku występuje na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz wysoką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.