Wyposazenie sklepow nowy dwor mazowiecki

Aby zacząć sklep mięsny i mięsno-wędliniarski należy go najpierw odpowiednio wyposażyć. Jakie urządzenia, meble i urządzenia są potrzebne w sklepie z wynikami mięsnymi?

Przede wszystkim trzeba zakupić chłodnie, zamrażalniki i lodówki, w których gromadzi się i wykonywa produkty mięsne do sprzedaży. Istnieje znacznie rodzajów chłodni, które sprawdzą się w interesie: lady, regały, szafy i witryny chłodnicze. Również jest z urządzeniami mrożącymi, w jakich zbiera się mięso – wśród nich nakłada się witryny, zamrażarki, wyspy lub i szafy mroźnicze. Świetnym programem, zwłaszcza w niższych placówkach, jest zakup lodówko-zamrażarek, pełniących funkcję magazynu na ponadprogramową partię towaru.

Dodatkowy towar warto konserwować nie jedynie w magazynie, lecz ponadto w podręcznej komorze przechowalniczej na sali sprzedaży. Zbiera się ją pod wystawą, dzięki czemu właściwie można uzupełniać produkt na półkach ekspozycyjnych. Wskazana jest jednocześnie lada ekspediencka, na której kroi się i pakuje towar. W wyższych sklepach mięsno-wędliniarskich dodatkowo przydatne jest posiadanie pomieszczenia chłodniczego ze pewną, odpowiednio niską temperaturą, dostarczającego do przechowywania towaru.

Pozostały sprzęt obowiązujący w biznesie mięsnym to wartość, ostre noże, kloc masarski i tasak oraz krajalnica. Waga powinna posiadać dość szybki i czytelny wyświetlacz, tak żeby zarówno sprzedawca, kiedy również użytkownik mogli widzieć wynik ważenia. Natomiast kloc masarski z tasakiem niezbędny jest do krojenia mięsa z kością. Również jest z nożami do cięcia mięsa, i nie warto na nich żałować. Z zmiany dobra krajalnica powinna stanowić regulację grubości plastra. Idealnie, jeśli noże do krajalnic zrobione są z chromowanej stali węglowej lub stali nierdzewnej. Takie noże do krajalnic posłużą wiele lat.

Ponadto niezbędne jest urządzenie się w wilka do ciała, dostarczającego do prowadzenia mięsa na żądanie klienta. Chociaż nie istnieje zatem niezbędny element wyposażenia sklepu. Prócz wymienionych niezbędna jest i kasa fiskalna, środki dezynfekujące, myjące i owadobójcze, pojemniki do składowania produktu oraz dodatkowe meble sklepowe. Konieczne jest także zainstalowanie klimatyzacji, która pożądana stanowi w utrzymaniu odpowiedniej temperatury w klasy sprzedaży – szczególnie latem. Drogie jest więcej oświetlenie, jakie potrafi znacząco poprawić wyniki sprzedaży. Specjalne oświetlenie podkreśla naturalny kolor ciał i wędlin znajdujących się na wystawie.